اندونزی چهارمین کشور پرجمعیت جهان با بیشترین جمعیت مسلمان در دنیا می‌باشد. این کشور که در جنوب شرقی آسیا و اقیانوسیه قرار دارد تا کشور تا جنگ جهانی دوم مستعمره هلند بوده و در طول جنگ جهانی دوم به اشغال ژاپن درآمد تا اینکه در سال 1945 اعلام جمهوری نمود و پس از چهار سال جنگ با هلند در سال 1949 مستقل شد. مجمع‌الجزایر اندونزی دیرزمانی از مناطق مهم بازرگانی دریایی جهان به‌شمار می‌آمد و تاریخ و اقتصاد آن بسیار تحت تاثیر نفوذ قدرت‌های خارجی که به خاطر منابع طبیعی این کشور جذب آن می‌شدند قرار دارد. امروزه جاکارتا پایتخت اندونزی و بزرگ‌ترین مرکز بازرگانی کشور به‌حساب می‌آید.


واحد پول اندونزی چیست؟

واحد پول اندونزی روپیه اندونزی (Indonesian rupiah) می‌باشد که با کد ایزوی IDR و نماد Rp شناخته می‌شود. مسئولیت کنترل این واحد پولی برعهدهٔ بانک اندونزی قرار دارد.

بحران اقتصادی آسیای شرقی در سال 1997 باعث سقوط 80 درصدی روپیه اندونزی و رشد تورم در این کشور شد. همچنین انقلاب گل سرخ و برچیده شدن دولت در چند سال اخیر در سقوط ارزش واحد پولی این کشور بی تاثیر نبوده و باعث شده این کشور از لحاظ ارزش پولی رده سوم کم‌ارزش‌ترین واحد پولی را داشته باشد. بزرگ‌ترین اسکناس این کشور برابر با 100 هزار روپیه اندونزی است.


نسبت روپیه اندونزی به دیگر واحدهای پولی جهان (اکتبر 2021)

14467.000000 روپیه اندونزی 1 دلار آمریکا
16258.000000 روپیه اندونزی 1 یورو اروپا
۱۷٬۹۲۲روپیه اندونزی  1 پوند بریتانیا
0.343020  روپیه اندونزی  1ریال ایران


اقتصاد اندونزی

اندونزی بزرگ‌ترین قدرت اقتصادی جنوب شرقی آسیا است. بنا بر آمار سال ۲۰۰۵ تولید ناخالص داخلی اندونزی ۲۸۷ میلیارد دلار بوده است که سهم سرانه هر فرد ۴۴۵۸ دلار است. سهم صنعت ۴۰٫۷٪ که بیشتر به فرآوری محصولات کشاورزی و معدنی مشغول است و سهم بخش کشاورزی ۱۴٪ می‌باشد و محصول اصلی‌اش برنج است. با این‌حال بیشترین شاغلان در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند. از دوران استعمار هلند زیرساخت مناسب آبیاری در کشاورزی برای اندونزی به‌جامانده است. 
 
بیشتر بخوانید:«واحد پول ژاپن»

 بیشترین صادرات اندونزی به کشورهای آمریکا و ژاپن و چین و سنگاپور می‌باشد. اندونزی از لحاظ معدنی کشوری غنی می‌باشد و معادن نفت، گاز طبیعی، قلع، نیکل، زغال سنگ، بوکسیت و مس در این کشور موجود است اما به علت نسبت بیشتر جمعیت به ثروت جمعیت مردم فقیر زیاد است. صنعت معدنکاری سهمی ۱۲ درصدی در تولید ناخالص داخلی اندونزی دارد. یکی دیگر از منابع کسب درآمد برای اندونزی صنعت گردشگری است.

اندونزی به دلیل فرسودگی چاه‌های نفت و کمبود تولید نفت در این کشور در ماه مه ۲۰۰۸ از سازمان اوپک خارج شد. در اواخر دهه ۹۰ میلادی که بازارهای اقتصادی در آسیا دچار مشکلات شدید شد، ارزش پول اندونزی نیز بشدت سقوط کرد. در میان سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ شمار میلیونرها در اندونزی رشد فزاینده‌ای داشته است اما هنوز نیمی از مردم با درآمد روزی کمتر از دو دلار زندگی می‌کنند.